Храна за размисъл

 

 

Доколко имате представа за себе си?
Как вашата представа и реалността се различават?

‘Movement class’ не е само за да играем игри, нито е насочен към ‘готини движения’.

Нашата работа е обучителен процес за вашето себепознание – който изисква да бъдете въвлечени. Заниманията с нас са възможност, чрез която може да се научите как да събирате информация и да я използвате.

Упражненията са само носители на информация – те не са самата информация. Много прости задачи са показателни за начинът, по който се движите.

По-голямото самосъзнание и себепознание са цел на нашия обучителен процес. Следващия път, в който се движите, приемете, че се учите. Опитайте да забелязвате. Посоката на вашите движения, качеството им, поредността им, дишането, моделите на движение..

Толкова много неща.

Не може да се подобрите, ако сте пасивни в този процес. Може да изпълнявате всякакви упражнения и да не извличате никаква полза от това. Често, хората прекарват години в едни и същи упражнения, без да имат никакъв напредък.

Има необходимост да познавате тялото си. Няма разделение на ”вас” и ”тяло”. Трябва да може да се грижите за него, да го поддържате, да го разбирате, да го усещате. Иначе сте просто пътници в собствената си кожа. Разбира се, този процес изисква време и усилие. Но си струва.

Повечето проблеми се раждат на две места – липса на разбиране и липса на внимание. Имаме нужда да подобрим и двете за да има шанс животът ни да бъде по-добър.

Практиката е начин да го направим.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s