Процес

Какво правим?

Няма наши ”движения”.  Няма наши ”разтягания”, ”игри” или ”натоварвания”.

Има обучителен процес за движението, в който всеки от вас участва спрямо моментните си възможности. Процесът няма крайна цел, но като ориентировъчна посока изплуват думите : (себе)познание, откриване, изследване, свързване, разбиране, игра, комуникация. Всеки ”прогрес” ще бъде страничен ефект от свършената работа. Прогресът и успехът не са в основата на този процес. Намирам ги за ограничаваща, повърхностна, неизмерима и лъжлива ориентация. Нашата мисия е да спомогнем всеки от вас да създаде собствения си процес на разлистване.

Важността на нашата работа идва от две неща:

  1. Всеки от нас има тяло и изживява животът си чрез него. Това е нещо, което трябва да уважаваме и ценим, отдавайки необходимите грижи. Това изисква средства и внимание отвъд тренирането 3 пъти седмично.   Разбира се, може да не го приемем и да платим цената за това. Болести, травми, депресия, зависимости – споменавам нещата, които аз съм изживял.
  2. Никоя ”система” или ”дисциплина” не може да ви върши работа завинаги. Ограничените средства са ограничен брой решения. Всеки от нас е индивидуалност, с безброй вариации в способностите и ограниченията на всяко едно ниво – физическо, интелектуално, духовно. Общите системи работят за кратко, след което се изчерпват. А когато това стане, резултатът е объркване, застой, празнота. Ваша е отговорността да се грижите за себе си по възможно най-добрия начин, да създавате ВАШИТЕ лични процеси, които да служат на ВАС и ВАШИЯ живот. Обучението по важните теми като движение е важна стъпка към това.

Затова няма конкретни съвети, без да съм запознат със случая. Затова не говоря за ”упражнения”. Прекаленото опростяване на практиката отнема от нейната дълбочина, а тя е най-голямото й достойнство и носи огромен потенциал за промяна.

Най-добрият начин да усетите думите ми е да практикувате с тялото си. За възможностите, които предлагаме :

https://shapeshifter.bg/contact/

https://www.facebook.com/paevc

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s